Sastojci:
- 200 g špageta
- 1 crvena ljuta paprika, sitno iseckana
- 2 ljutike, sitno iseckane
- 1 kašika maslinovog ulja
- korica 1 limuna, izrendana
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 2 kašičice šećera
- 300 g paradajza, isečenog na kockice
- 125 g mocarele, isečene na komade
- šaka listova bosiljka, za posluživanje
Recept za pastu sa svežim paradajz sosom:
Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu stavite ljutu papriku, ljutiku, ulje, limunovu koricu, sirće, šećer i paradajz u blender. Ubacite morsku so i sveže mleveni crnog bibera i sve zajedno izblendirajte.
Ocedite testeninu i pomešajte sa paradajz sosom i mocarelom. Preko toga pospite bosiljak i odmah servirajte.
Pasta sa svežim paradajz sosom je nešto najaromatičnije i najukusnije, prestaćete da koristite kupovne sosove. Ukoliko volite pastu, možda ćete želeti da napravite i pastu sa karfiolom i belim lukom.
Pročitajte i kako se pravi začinjena pasta sa ćuretinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa