Domaća posna pašteta od sočiva

Domaća posna pašteta od sočiva se jednostavno priprema, i odličan je namaz za svaku priliku.

Shutterstock

Sastojci:

  • 90 g sočiva
  • 30 g semena suncokreta
  • 100 g luka iseckanog na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 3/4 kašičice đumbira, narendanog
  • 1 1/2 kašika maslinovog ulja
  • 1 1/4 kašičice kari praha

Recept za domaću posnu paštetu od sočiva:

Za ovu paštetu, operite i ocedite sočivo, stavite u šerpu i prelijte vodom toliko da ga prekrije. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno, dok sočivo ne omekša, oko 20 minuta. Ocediti i ostaviti na stranu.

U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Pržite luk, beli luk, đumbir i kari u prahu 6-8 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ostavite na stranu. Stavite mešavinu sočiva, semenki suncokreta i luka u blender. Mutite u blenderu nekoliko puta da biste sastojke pomešali u pastu. Prebacite paštetu u činiju i stavite u frižider na 1 do 2 sata. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da saznate i kako se pravi domaća pileća pašteta.

Pročitajte i kako da napravite paštetu od kikirikija i krompira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pašteta od belog luka  tik-tok/timm

StvarUkusa