Začinjeni patlidžan pečen u rerni za prilog

Patlidžan zapečen u rerni možete da začinite po želji, a idealan je kao obrok za sebe ili za prilog uz drugo jelo.

Print screen / YT / RecipeTin Eats

Sastojci:

  • 700 g patlidžana
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice listova mirođije
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:

Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.

Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.

Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.

Pročitajte kako da napravite savršen namaz od pečenog patlidžana i paprika

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Rolovani patlidžan  Instagram/Cookist wow

StvarUkusa