Pileća džigerica sa jajima za štedljive domaćice

Pileća džigerica sa jajima je obrok za celu porodicu, koji se brzo priprema.

prt scr / yt / cooking.nytimes.com

Sastojci:

  • 4 kašike ulja
  • ½ srednjeg luka, isečenog
  • 5 jaja
  • ½ šolje rendanog tvrdog sira
  • so i biber po ukusu
  • 6 listova sveže žalfije ili kašičica mlevenog ruzmarina ili timijana
  • 4 pileće džigerice, isečene na komade

Recept za pileću džigericu sa jajima:

Kako biste napravili pileću džigericu stavite 3 kašike ulja u srednji tiganj na jakoj vatri. Minut kasnije dodajte luk i pržite mešajući, dok ne počne da rumeni, oko 5 minuta. U međuvremenu umutite jaja sa otprilike polovinom sira i malo soli i bibera.

Dodajte žalfiju i džigericu u tiganj sa lukom i pržite povremeno mešajući, dok ne porumene, oko 3 minuta. Sipajte jaja i mešajte dok se jaje ne stegne, otprilike minut. Ukrasite preostalim uljem i sirom i servirajt toplo. Možda ćete želeti da napravite i pileću džigericu sa slanininom i šampinjonima.

Pročitajte kako se prave pileća džigerica i škembići

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje  TikTok/hungryhappens

StvarUkusa