Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera biće hrskav, zlatan i prepun arome.

Prt scr / YT / Jamie Oliver

Sastojci:

  • krompir, količina po želji
  • ulje ili puter za tepsiju
  • malo maslinovog ulja za začinsko bilje
  • 1 grančica ruzmarina, listovi

Pogledajte video kako ga pravi Džejmi Oliver: 

Recept za pekarski krompir Džejmija Olivera:

Cele krompire prokuvajte u ključaloj vodi 10 minuta pa ih iscedite. U tepsiju sipajte ulje tako pokrijete površinu, ili po želji stavite puter za malo hrskaviju koricu. Trik je u tome da prokuvani krompir poređate u jednom sloju u tepsiji.

Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, dok ne dobiju zlatkastu boju. Izvadite iz rerne a zatim uzmite rešetkicu za pasiranje krompira i lagano pritiskajte površinu pečenih krompira.

Listove ruzmarina ubacite u činiju i prelijte ih maslinovim uljem i sirćetom, a zatim ubacite par čenova belog luka. Izmešajte pa rasporedite preko krompira u tepsiji. Možete dodati i majčinu dušicu, kao i lorberov list, po želji. Vratite sve u rernu na 25 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolji pekarski krompir na puteru.

Pročitajte kako da napravite i pekarski krompir sa baš hrskavom koricom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za palačinke od krompira  Instagram/ricettinaeasy

StvarUkusa