Sastojci:
- 4 komada pilećih grudi
- kriške narandže
- kriške limuna
- grančice majčine dušice
Za sos:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike meda
- prstohvat soli
- prstohvat crnog bibera
- sok od pola pomorandže
Pogledajte kako se pravi:
Recept za pileće belo meso sa slatko-slanim sosom:
Svaki komad belog mesa zasecite paralelno duž filea, ali ne do kraja. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Papir za pečenje isecite na pravougaonike, pa ih savijte kao da pravite lepezu. Krajeve vežite kanapom i otvorite ih kako bi dobili oblik čamca.
Na dno papira stavite kriške narandže, limuna, grančicu majčine dušice i odozgo pileće belo meso, pa poređajte u pleh za pečenje. Zasebno pomešajte sastojke za sos pa obilno prelijte po svakom komadu filea, pospite sa malo listića majčine dušice. Ubacite u rernu i pecite 25 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i korpice sa belim mesom i paprikama.
Pročitajte i kako se pravi pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom
BONUS VIDEO
StvarUkusa