Sastojci:
- 1,5 kg pilećih krilaca
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 70 g putera
- 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3 kašike rendanog parmezana
Recept za pileća krilca sa belim lukom i parmezanom:
Za pileća krilca zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Promešajte, pa postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Stavite puter i beli luk u malu posudu, pa otopite u šerpici na ringli. Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umešajte peršun i parmezan.
Prelijte mešavinu putera preko krilaca i malo promešajte. Servirajte odmah, sa sosom po želji. Možda ćete želeti da napravite i pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja.
Pročitajte kako se prave pileća krilca sa pirinčem i suvim šljivama
BONUS VIDEO
StvarUkusa