Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom

Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom su pikantna, ukusna i jednostavna za pripremu.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg pilećih krilaca
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 70 g putera
  • 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 3 kašike rendanog parmezana

Recept za pileća krilca sa belim lukom i parmezanom:

Za pileća krilca zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.

Promešajte, pa postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Stavite puter i beli luk u malu posudu, pa otopite u šerpici na ringli. Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umešajte peršun i parmezan.

Prelijte mešavinu putera preko krilaca i malo promešajte. Servirajte odmah, sa sosom po želji. Možda ćete želeti da napravite i pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja.

Pročitajte kako se prave pileća krilca sa pirinčem i suvim šljivama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje  Kurri televizija

StvarUkusa