Domaća pašteta od tunjevine i kiselih krastavčića

Ova brza i jednostavna pašteta od tunjevine je savršen izbor za lagani doručak, večeru ili kao namaz.

Domaća pašteta od tunjevine i kiselih krastavčića Foto: Printscreen/Youtube/Panna Lesia

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine (ocediti višak tečnosti)
  • 1 crveni luk (sitno iseckan)
  • 1 pakovanje krem sira (ili topljenog sira)
  • sok od pola limuna
  • 1 kiseli krastavac (sitno iseckan)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Pašteta od tunjevine je izuzetno popularna u mnogim kuhinjama sveta, jer predstavlja zdravu i ukusnu alternativu kupovnim paštetama. Njena velika prednost je jednostavna priprema – sve sastojke možete jednostavno pomešati u blenderu i za nekoliko minuta imati gotov namaz koji se može poslužiti na hlebu, tostiranom bagetu, krekerima ili čak kao punjenje za slane rolate.

Saveti:

Još kremastija tekstura – Dodajte kašiku pavlake ili malo maslinovog ulja.
Varijacije – Možete dodati malo senfa, majoneza ili začinskog bilja poput peršuna ili vlašca za bogatiji ukus.
Posluživanje – Odlična je kao namaz na tostiranom hlebu, krekerima ili punjenje za slane rolate.

Domaća pašteta od tunjevine je savršena za lagane obroke, brze užine, ali i za posluženje gostima na zabavama. Uz malo kreativnosti, možete je dodatno obogatiti začinima, dodacima poput majoneza ili pavlake, ili je čak poslužiti uz masline, kapare i rukolu. Bilo da je pripremate za doručak, užinu ili posebne prilike, ova pašteta će sigurno osvojiti sve ljubitelje brzih i ukusnih jela.

U blender ili secka dodati tunjevinu, krem sir i limunov sok. Blendati dok se ne dobije glatka smesa. Dodati sitno iseckan crveni luk i kiseli krastavac, pa kratko izblendati da ostanu sitni komadići. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Prebaciti u činiju i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta da se ukusi sjedine.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pašteta od belog luka Izvor: tik-tok/timm