Krompiri punjeni slaninom i kačkavaljem

Krompiri punjeni slaninom i kačkavaljem su savršeno sočni i tražiće se komad više.
Krompiri punjeni slaninom i kačkavaljem Foto: prt scr / yt / Downshiftology

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 4 kriške slanine
  • 120 g kisele pavlake
  • 80 ml punomasnog mleka
  • 4 kašike putera
  • 90 g kačkavalja
  • 3 kašike seckanog vlašca
  • 1/2 kašičice soli
  • na vrh kašičice bibera
Savet plus:

Možete ispeći krompir i pripremiti fil dan unapred. Čuvajte kore krompira u jednoj posudi, a mešani fil u posebnoj posudi u frižideru. Kada bude trenutak, jednostavno napunite kore krompira i ispecite ih.

Recept za krompire punjene slaninom i kačkavaljem:

Kako biste pripremili krompir na ovaj način prvo zagrejte rernu na 200 C. Krompire operite i osušite, pa ih nekoliko puta izbockajte viljuškom. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, a zatim pecite 50 do 60 minuta, ili dok se lako ne probuše nožem.

Dok se krompir peče, ispržite slaninu u tiganju na srednjoj vatri, dok ne postane hrskava. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Kada se ohladi, izmrvite je na komadiće. Izvadite krompire iz rerne i ostavite da se ohladi. Presecite ih na pola po dužini i izvadite unutrašnjost, ostavljajući oko 5 cm obod oko krompira.

Stavite meso krompira u veliku posudu. U posudu takođe dodajte pavlaku, mleko i puter. Koristite gnječilicu za krompir ili ručni mikser da umutite sastojke. Zatim umešajte izmrvljenu slaninu, 120 g kačkavalja i 2 kašike vlašca. Stavite smesu za fil nazad u kore krompira. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem.

Vratite krompir u rernu i pecite 15 do 20 minuta, ili dok se sir ne rastopi i lagano porumeni. Ukrasite i servirajte. Pre serviranja ukrasite preostalim vlašcem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompir sa slaninom iz rerne.

Pročitajte kako se prave krompir mafini sa spanaćem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom  Izvor: instagram fatmagulkitchen

StvarUkusa