Sastojci:
- 240 g lešnika
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
- 1/4 kašičice soli
- 120 g crne čokolade, otopljene
Recpet za domaću Nutelu:
Kako biste napravili ovaj namaz, prvo stavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte rernu na 175°C. Na plehu za pečenje, prepecite lešnike dok ne zamirišu i ne porumene, a kora ne počne da se ljušti, 10 do 15 minuta. Ostavite da se hlade 10 minuta.
Stavite lešnike u čistu krpu za sudove i oljušitite ljusku. Prebacite lešnike u procesor hrane. Dobro ih izmeljite pa dodajte šećer u prahu i kakao prah i nastavite da pulsirate dok se ne sjedine.
Prebacite smesu sa lešnicima u srednju posudu ili teglu. Dodajte otpopljenu crnu čokoladu i mešajte dok ne postane glatko. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći namaz od pistaća.
Pročitajte najbolji recept za domaći kikiriki puter
BONUS VIDEO
StvarUkusa