Sastojci:
- 500 g kikirikija
- 5 kašika ulja
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice meda
- prstohvat soli
Recept za najbolji kikiriki puter:
Kako biste napravili kikiriki puter prvo ispecite kikiriki. Tepsiju sa kikirikijem stavim u hladnu rernu i upalite je na 170ºC. Pecite 20-25 minuta, povremeno mešajući. Nakon toga ga ohladite i potom izmeljite. Kada kikiriki počne da se grudva, dodajte šećer u prahu, med, so i ulje.
Sve ponovo sameljite dok ne dobijete homogenu masu nalik na pastu. Prebacite gotov puter od kikirikija u čistu teglu i zatvorite poklopac. Pasta se može čuvati na sobnoj temperaturi nedelju dana. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom.
Pročitajte i kako se prave posne snikers kuglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu