Sastojci:
- 125 g omekšanog putera
- 50 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- kikiriki
- crna čokolada
Za karamel:
- 100 g šećera
- 1 kašika putera
- 1/2 konzerve zaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašika slatke pavlake
Recept za hrskave kolačiće sa kikirikijem i karamelom:
Za ove kolače, lopaticom pomešajte puter, vanilin šećer i šećer, dodajte celo jaje i izmešajte. Dodajte brašno so i kvasac, pa promešajte. Ostavite da odstoji 1 sat. Razvaljajte testo na prostirku za pečenje ili papir za pečenje i isecite ga sekačem za kolače. Pecit u rerni 10 do 15 minuta na 170°.
Napravite karamel sa šećerom, dodajte puter i zaslađeno kondenzovano mleko, promešajte, pa dodajte slatku pavlaku. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Premažite kolačiće karamelom, uvaljajte u kikiriki i ostavite da se stegne. Otopite čokoladu na pari pa ih umočite u prohlađenu čokoladu. Ostavite da se stegnu u frižideru i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne limun kocke.
Pročitajte kako se prave zdravi kolačići sa suvim voćem i kikirikijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus