Sastojci:

  • 125 g omekšanog putera
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • kikiriki
  • crna čokolada

Za karamel:

  • 100 g šećera
  • 1 kašika putera
  • 1/2 konzerve zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 kašika slatke pavlake

Recept za hrskave kolačiće sa kikirikijem i karamelom:

Za ove kolače, lopaticom pomešajte puter, vanilin šećer i šećer, dodajte celo jaje i izmešajte. Dodajte brašno so i kvasac, pa promešajte. Ostavite da odstoji 1 sat. Razvaljajte testo na prostirku za pečenje ili papir za pečenje i isecite ga sekačem za kolače. Pecit u rerni 10 do 15 minuta na 170°.

Napravite karamel sa šećerom, dodajte puter i zaslađeno kondenzovano mleko, promešajte, pa dodajte slatku pavlaku. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Premažite kolačiće karamelom, uvaljajte u kikiriki i ostavite da se stegne. Otopite čokoladu na pari pa ih umočite u prohlađenu čokoladu. Ostavite da se stegnu u frižideru i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jednostavne limun kocke.

Pročitajte kako se prave zdravi kolačići sa suvim voćem i kikirikijem

BONUS VIDEO

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa