Sastojci:
- 8 jabuka srednje veličine
- 4 jajeta
- 2 kašike šećera
- 2 prstohvata soli
- korica jednog limuna
- cimet po ukusu
- 100 ml mleka
- 100 ml kisele vode
- 18 kašika brašna
- ulje za prženje
Recept za jabuke u šlafroku:
Kako biste napravili jabuke u šlafroku, prvo oljuštite i isecite jabuke horizontalno na velike kolutove, pa izdubite i izvadite semenke. Ostavite ih po strani. Pripremite testo tako što ćete da odvojite belanca od žumanaca. Umutite belnaca u čvrst šam i ostavite na stranu. U činiji gde su žumanca dodajte so, šećer, rendanu koricu limuna i cimet, pa umutite dobro mikserom, sve dok smesa ne pobledi.
U tu smesu dodajte mleko i vodu, a zatim i brašno. Umešajte šam od belanaca, polako. Svaki kolout dobro umočite u testo, pa pržite u ulju, sa svake strane, sve dok ne porumene. Možete da ih stavljate na papirne ubruse da se upije višak ulja. Po želji ih pospite šećerom u prahu i cimetom i servirajte sa sladoledom. Možda ćete želeti da napravite i najbolji recept za čizkejk sa jabukama.
Pročitajte i kako da napravite lenju pitu sa jabukama koju svi vole
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus