Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 130 g putera
  • 250 g šećera
  • 220 g brašna
  • 50 ml ulja
  • 20 g skroba
  • 20 g kakaoa
  • 200 ml mlaćenice ili kefira
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Recept za mramornu štrudlu sa kakaom:

Za ovu štrudlu, prvo nauljite kalup i stavite ga u frižider. Podelite mlaćenicu na 150 ml i 50 ml. Prosejte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. U puter dodajte šećer i mutite 1-2 minuta, pa dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite. U penušavu smesu dodajte ulje i mlaćenicu i mešajući na maloj brzini, kašiku po kašiku, dodajte brašno. Podelite smesu na dva dela. U jednu polovinu dodajte 5 kašika mlaćenice koju ste odvojili i kakao, pa promešajte.

U drugu polovinu dodajte skrob i promešajte. Ako je previše čvrsto, možete dodati 1-2 kašike mlaćenice. Sipajte 2-3 kašike običnog testa u kalup, a zatim dodajte 2-3 kašike kakao mešavine i šarajte osmice čačkalicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 50-55-60 minuta. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju štrudlu sa kokosom koja se lako pravi.

Pročitajte kako da napravite i čokoladni kolač sa smokvama

BONUS VIDEO

Instagram/lovevivvv Recept za jednostavni kolač sa borovnicama i limunom

StvarUkusa