Sastojci:
- 4 jajeta
- 130 g putera
- 250 g šećera
- 220 g brašna
- 50 ml ulja
- 20 g skroba
- 20 g kakaoa
- 200 ml mlaćenice ili kefira
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Recept za mramornu štrudlu sa kakaom:
Za ovu štrudlu, prvo nauljite kalup i stavite ga u frižider. Podelite mlaćenicu na 150 ml i 50 ml. Prosejte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. U puter dodajte šećer i mutite 1-2 minuta, pa dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite. U penušavu smesu dodajte ulje i mlaćenicu i mešajući na maloj brzini, kašiku po kašiku, dodajte brašno. Podelite smesu na dva dela. U jednu polovinu dodajte 5 kašika mlaćenice koju ste odvojili i kakao, pa promešajte.
U drugu polovinu dodajte skrob i promešajte. Ako je previše čvrsto, možete dodati 1-2 kašike mlaćenice. Sipajte 2-3 kašike običnog testa u kalup, a zatim dodajte 2-3 kašike kakao mešavine i šarajte osmice čačkalicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 50-55-60 minuta. Možda ćete želeti da napravite i najukusniju štrudlu sa kokosom koja se lako pravi.
Pročitajte kako da napravite i čokoladni kolač sa smokvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem