Sastojci:
Za patišpanj:
- 3 jajeta
- 80 g šećera
- 80 g brašna
Za krem:
- 70 g šećera
- 4 žumanceta
- 300 g slatke pavlake
- 250 g mlaćenice
Za sirup:
- 100 ml vode
- 100 ml limunovog soka
- 50 g šećera
Završni sloj:
- 250 g kupina
Recept za kolač sa kremom i kupinama:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 180°C. Razdvojite jaja. Belanca umutiti dodavanjem šećera. Dodajte žumanca, zatim prosejano brašno i lagano promešajte. Zatim stavite testo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite ga na 180°C 15 do 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi pa prebacite u kockasti kalup.
Za krem umutite šećer sa žumancima, dodajte mlaćenicu pa vrlo hladnu slatku pavlaku i dobro umutite. Napravite sirup tako što ćete da spojite sve sastoje i pustite da proključaju, pa ostavite da se ohladi.
Natopite patišpanj sirupom. Zatim stavite krem i ostavite u frižideru najmanje 4 sata pre nego što izvadite iz kalupa. Prilikom serviranja izgnječite oko 250 g kupina i rasporediti preko kolača. Možda ćete želeti da napravite i najkremastiji brauni kolač od samo 5 sastojaka.
Pročitajte kako se prave najukusniji ekleri kao iz francuske pekare
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom