Sastojci:

Za patišpanj:

  • 3 jajeta
  • 80 g šećera
  • 80 g brašna

Za krem:

  • 70 g šećera
  • 4 žumanceta
  • 300 g slatke pavlake
  • 250 g mlaćenice

Za sirup:

  • 100 ml vode
  • 100 ml limunovog soka
  • 50 g šećera

Završni sloj:

  • 250 g kupina

Recept za kolač sa kremom i kupinama:

Za ovaj kolač zagrejte rernu na 180°C. Razdvojite jaja. Belanca umutiti dodavanjem šećera. Dodajte žumanca, zatim prosejano brašno i lagano promešajte. Zatim stavite testo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite ga na 180°C 15 do 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi pa prebacite u kockasti kalup.

Za krem umutite šećer sa žumancima, dodajte mlaćenicu pa vrlo hladnu slatku pavlaku i dobro umutite. Napravite sirup tako što ćete da spojite sve sastoje i pustite da proključaju, pa ostavite da se ohladi.

Natopite patišpanj sirupom. Zatim stavite krem i ostavite u frižideru najmanje 4 sata pre nego što izvadite iz kalupa. Prilikom serviranja izgnječite oko 250 g kupina i rasporediti preko kolača. Možda ćete želeti da napravite i najkremastiji brauni kolač od samo 5 sastojaka.

Pročitajte kako se prave najukusniji ekleri kao iz francuske pekare

BONUS VIDEO

Kolač od limuna  Instagram/ cafecouffee

StvarUkusa