Hrskavi pohovani štapići sa sirom

Hrskavi štapići sa sirom su idealni za grickanje, posluženje ili uz omiljeni sos.
Hrskavi pohovani štapići sa sirom Foto: Printscreen/Youtube/Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 2–3 komada topljenog sira u štapićima
  • 1 jaje
  • 1 kašičica provansalskog bilja
  • So – po ukusu
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • Biljno ulje – za prženje

Priprema:

Brzi i neodoljivi štapići od topljenog sira u hrskavoj korici idealni su kao toplo predjelo, užina ili slani zalogaj uz sos po izboru. Gotovi su za tili čas, a nestaju još brže

Savet:

Da se sir ne bi razlio tokom prženja, štapiće možete prethodno ostaviti 15 minuta u zamrzivaču – biće čvršći i bolje će zadržati oblik.

Isecite topljeni sir na štapiće željene veličine. U jednoj posudi umutite jaje, dodajte prstohvat soli i provansalsko bilje. Pripremite tri tanjira: jedan sa brašnom, jedan sa umućenim jajetom i jedan sa prezlama. Svaki štapić prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, pa u prezle. Po želji ponovite još jednom jaje i prezle za deblju, hrskaviju koricu.

Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite štapiće na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pohovani mladi luk Izvor: Instagram/feelingtastyy