Zapečena pileća džigerica iz rerne – zdrav obrok za svaki dan u obliku suflea

Sufle od pileće džigerice je mekana, pečena pašteta od iznutrica i povrća, koja se lako pravi i još lakše pojede.
Sufle od pileće džigerice Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pileće džigerice
  • 2 jajeta
  • 100 ml pavlake 
  • 120 g pšeničnog brašna
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike ulja (za podmazivanje kalupa)
  • 1/3 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/3 kašičice mlevenog crnog bibera
  • So po ukusu

Priprema:

Lagani, pečeni sufle sa pilećom džigericom, povrćem i blagim začinima prava je promena u odnosu na klasične džigerice na tiganju – mekan je, pun ukusa i idealan za posluženje toplog ili hladnog.

Savet:

Ukoliko želite blaži ukus, zamenite pavlaku mlekom ili dodajte malo muskatnog oraščića za još finiji šmek.

Operite džigericu, očistite od žilica i masnoće i isecite na srednje komade. Crni luk sitno naseckajte, a šargarepu izrendajte na srednjem rendetu. Na malo ulja propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade.

U blender stavite džigericu i prženo povrće, pa blendirajte dok ne dobijete glatku masu. Prebacite u veću činiju, dodajte umućena jaja, pavlaku, brašno, začine i so. Dobro promešajte da se sve sjedini.

Podmažite kalup ili manji pleh, sipajte smesu i poravnajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 40–45 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Namaz od feta sira  Izvor: TikTok/ moribyan