Sastojci:
- 300 g kuvane pileće džigerice
- 3 kuvana jajeta
- 6–8 čeri paradajza
- 250 g šampinjona
- 2 topljena sira (štapić ili trouglovi)
- Majonez – po ukusu
- 1 veza mladog luka
- So i biber – po ukusu
- Biljno ulje – za prženje
Priprema:
Ako ste ljubitelj salata koje nisu „samo prilog“, već pun obrok – ova salata sa kuvanom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom biće pravo osveženje na vašem stolu. Savršena je za praznične trpeze, večere s gostima ili kao neobičan ručak tokom nedelje. Iako se pravi jednostavno, ima pun ukus koji će vas iznenaditi.
Kuvanu džigericu isecite na sitne kockice i stavite kao prvi sloj u činiju. Preko nje istisnite tanak sloj majoneza. Čeri paradajz isecite na polovine ili četvrtine i složite preko džigerice. Pobiberite po ukusu. Jaja izrendajte, rasporedite po paradajzu i dodajte još jedan sloj majoneza. Šampinjone isecite i propržite na ulju sa malo soli i bibera, pa kad se ohlade, poređajte ih preko jaja. Dodajte još malo majoneza. Pospite sitno seckani mladi luk. Zamrznuti topljeni sir izrendajte na krupno i stavite kao poslednji sloj. Završite mrežicom od majoneza i još malo svežeg mladog luka za dekoraciju.
Savršen spoj nežne džigerice, kremastih slojeva i osvežavajućeg paradajza – salata koja može da zameni i ceo obrok.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije