Sastojci:

  • 300 g kuvane pileće džigerice 
  • 3 kuvana jajeta
  • 6–8 čeri paradajza
  • 250 g šampinjona
  • 2 topljena sira (štapić ili trouglovi)
  • Majonez – po ukusu
  • 1 veza mladog luka
  • So i biber – po ukusu
  • Biljno ulje – za prženje

Priprema:

Ako ste ljubitelj salata koje nisu „samo prilog“, već pun obrok – ova salata sa kuvanom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom biće pravo osveženje na vašem stolu. Savršena je za praznične trpeze, večere s gostima ili kao neobičan ručak tokom nedelje. Iako se pravi jednostavno, ima pun ukus koji će vas iznenaditi.

Savet:

Pre nego što izrendate topljeni sir, obavezno ga kratko zamrznite – tako će se lakše rendati i neće se lepiti za ruke i rende, a salata će izgledati urednije i lepše se slagati.

Kuvanu džigericu isecite na sitne kockice i stavite kao prvi sloj u činiju. Preko nje istisnite tanak sloj majoneza. Čeri paradajz isecite na polovine ili četvrtine i složite preko džigerice. Pobiberite po ukusu. Jaja izrendajte, rasporedite po paradajzu i dodajte još jedan sloj majoneza. Šampinjone isecite i propržite na ulju sa malo soli i bibera, pa kad se ohlade, poređajte ih preko jaja. Dodajte još malo majoneza. Pospite sitno seckani mladi luk. Zamrznuti topljeni sir izrendajte na krupno i stavite kao poslednji sloj. Završite mrežicom od majoneza i još malo svežeg mladog luka za dekoraciju.

Savršen spoj nežne džigerice, kremastih slojeva i osvežavajućeg paradajza – salata koja može da zameni i ceo obrok.

Bonus video

Slana torta sa tost hlebom i krem sirom Izvor: Slana torta sa tost hlebom i krem sirom