Sastojci:
- 1 karfiol
- 200 g putera
- 2 čena belog luka
Za preliv:
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika meda
- 1 kašičica kurkume
Recept za začinjeni karfiol iz rerne:
Kako biste pripremili karfiol na ovaj način, prvo jedan ceo krafiol odvojite na cvetove i prelijte vodom. Kuvajte ga 5 minuta. Zatim iseckajte 200 g putera na kocke i prebacite ga u lonac, pa dodajte sitno iseckani beli luk. Rastopite ih na ringli.
Karfiol prebacite u posudu za pečenje. Svaki cvet presecite na pola i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite karfiol otopljenim puterom sa belim lukom. Pecite u rerni na 180 stepeni deset minuta.
Zatim pomešajte sastojke za preliv - soja sos, jabukovo sirće, med i kurkumu i premažite to po karfiolu koji ste izvadili iz rerne. Potom ga opet vratite u rernu zagrejanu na 180 stepeni na 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pohovani karfiol preliven sosom od sira.
Pročitajte kako se pravi najukusniji pire od karfiola
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije