Sastojci:

  • 2 srednje glavice karfiola, samo cvetovi
  • 170 g krem sira, omekšanog
  • 80 ml mleka
  • so
  • sveže mleveni crni biber
  • sveže seckani vlašac, za ukras
  • maslac, za serviranje
Trik za brže kuvanje povrća!

U vodu u kojoj ćete kuvati povrće obavezno dodajte so. Naime, so potpomaže razdvajanje pektinskih vlakana - zaštitnog sloja povrća, pa se ono zbog toga brže i skuva.

Recept za pire od karfiola:

Kako biste pripremili karfiol na ovaj način, prokuvajte vodu u loncu, pa ubacite cvetove karfiola i kuvajte dok ne mekšaju, oko 10 minuta. Dobro ocedite, pritiskajući papirnim ubrusima ili čistom krpom, da biste uklonili višak vode.

Vratite u šerpu i izgnječite karfiol gnječilicom za krompir, dok ne postane gladak. Umešajte krem sir i mleko i začinite solju i biberom. Izgnječite dok se potpuno ne sjedine i ne postanu kremasti.

Dodajte još par kašika mleka dok ne postignete željenu konzistenciju. Ukrasite vlašcem, začinite sa još bibera i prelijte sa malo putera. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni karfiol sa sirom.

Pročitajte kako se pravi aromatična krem čorba od karfiola i kupusa

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 4:14
Loaded: 0%
Remaining Time 4:14
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača Izvor: Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

StvarUkusa