Sastojci:
- 2 srednje glavice karfiola, samo cvetovi
- 170 g krem sira, omekšanog
- 80 ml mleka
- so
- sveže mleveni crni biber
- sveže seckani vlašac, za ukras
- maslac, za serviranje
Recept za pire od karfiola:
Kako biste pripremili karfiol na ovaj način, prokuvajte vodu u loncu, pa ubacite cvetove karfiola i kuvajte dok ne mekšaju, oko 10 minuta. Dobro ocedite, pritiskajući papirnim ubrusima ili čistom krpom, da biste uklonili višak vode.
Vratite u šerpu i izgnječite karfiol gnječilicom za krompir, dok ne postane gladak. Umešajte krem sir i mleko i začinite solju i biberom. Izgnječite dok se potpuno ne sjedine i ne postanu kremasti.
Dodajte još par kašika mleka dok ne postignete željenu konzistenciju. Ukrasite vlašcem, začinite sa još bibera i prelijte sa malo putera. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni karfiol sa sirom.
Pročitajte kako se pravi aromatična krem čorba od karfiola i kupusa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.