Jagode i pomorandže su odlična kombinacija za ukusan sok, a ako želite možete da dodate još neko voće po želji. Izuzetno lako se pravi, a ovaj sok možete da ga pijete ujutru pre doručka, ali i popodne kada želite da se zasladite napitkom koji je zdraviji i ukusniji od kupovnog. Jagode su bogate vitaminom C i polifenolima, ali i magnezijumom, dok su pomorandže isto bogate vitaminom C, ali i B1, kao i kalijumom.
- Sastojci:
- 5 pomorandži
- 10-15 jagoda
Priprema:
Jagode usitnite u blenderu, pa onda procedite kroz sito. Pomorandže iscedite i pomešajte sa proceđenim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa