Priprema
Slika 1: Pripremite sve potrebne sastojke za izradu testa i filovanje. Torteline možete ostaviti prazne ili ih puniti naseckanom šunkom, dinstanim mlevenim mesom s lukom, raznim povrćem, sirom, pestom, spanaćem...
Slika 2: Zamesite testo od brašna, jaja, ulja i soli. Ostavite testo da odstoji, pa ga razvaljajte što tanje na široke listove
Slika 3:Listove isecite običnim ili nazubljenim kružnim nožem na male pravougaonike (možete i na kvadrate ili krugove).
Slika 4: Na sredinu testa kašičicom stavite malo fila.
Slika 5: Dobijene krugove (kvadrate) presavijte testo tako da dobijete trougao.
Slika 6: Zatvorite torteline, blago utapkajte testo da se ivice zalepe i spojite krajeve obmotane oko kažiprsta (ili malog prsta). Kuvajte ih deset minuta u mnogo slane vode, ocedite i začinite maslacem i parmezanom.
Super savet: Ako želite da vaši tortelini budu u boji, u testo možete dodati bareni spanać (zelena), šargarepu (narandžasta)...