1. Na kockice isecite šampinjone i beli luk, a na kolutiće mladi luk. Zagrejte ulje i lagano pržite beli i mladi luk.


Sastojci:

1 kg šampinjona
2 čena belog luka
1 vezica mladog luka
1 kašika ulja
2 kašike maslaca
2 kašike brašna
250 ml supe
250 ml mleka
1 muskatni oraščić
150 g sira ribanca
12 kanelona
so, biber

2. Umešajte šampinjone, isprva ih pržite na jakoj vatri i potom dinstajte na laganijoj vatri oko 5 minuta. Rastopite maslac, svetlo propržite brašno, pažljivo umešajte supu i mleko da se ne stvore grudvice, mešajte dok ne provri, smanjite vatru i uz povremeno mešanje kuvajte još 5 minuta. Sos začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte i 75 g sira. 

3. Kanelone napunite pripremljenom smesom, gusto ih poređajte u duguljastu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali, prelijte ih sosom, pospite ostatkom sira i pecite 30 minuta.