Na prvu loptu osvajaju svojim mirisom i ukusom i predstavljaju srž tradicionalne italijanske kuhinje.
Ono što će vas još oduševiti kod ovog recepta je to što vam je potreban samo jedan lonac! Može li jednostavnije i brže?
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
8 sitno seckanih čenova belog luka
4 sitno seckanih fileta inćuna
1/4 do 1/2 kašičice crvenog bibera u zrnu
1 veći naseckani paradajz
3/4 šolje vode
1/2 kašičice soli
špageti
1/2 šoljice grubo seckanih maslina
1/3 šoljice grubo narezanih listova peršuna
1/4 šoljice grugo naseckanog kapra
Priprema:
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte beli luk, inćune, biber u zrnu i kuvajte uz stalno mešanje otprilike minut. Dodajte paradajz, vodu i so. Nastavite kuvati. Smanjite plamen, dodajte špagete i kuvajte povremeno mešajući sve dok se testenina ne skuva, a sos zgusne, oko 12 minuta. Dodajte masline, kapar i pomešajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi dodajte još soli.
Izvor: gastro.24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem