Na prvu loptu osvajaju svojim mirisom i ukusom i predstavljaju srž tradicionalne italijanske kuhinje.
Ono što će vas još oduševiti kod ovog recepta je to što vam je potreban samo jedan lonac! Može li jednostavnije i brže?
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
8 sitno seckanih čenova belog luka
4 sitno seckanih fileta inćuna
1/4 do 1/2 kašičice crvenog bibera u zrnu
1 veći naseckani paradajz
3/4 šolje vode
1/2 kašičice soli
špageti
1/2 šoljice grubo seckanih maslina
1/3 šoljice grubo narezanih listova peršuna
1/4 šoljice grugo naseckanog kapra
Priprema:
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte beli luk, inćune, biber u zrnu i kuvajte uz stalno mešanje otprilike minut. Dodajte paradajz, vodu i so. Nastavite kuvati. Smanjite plamen, dodajte špagete i kuvajte povremeno mešajući sve dok se testenina ne skuva, a sos zgusne, oko 12 minuta. Dodajte masline, kapar i pomešajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi dodajte još soli.
Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus