Na prvu loptu osvajaju svojim mirisom i ukusom i predstavljaju srž tradicionalne italijanske kuhinje.

Ono što će vas još oduševiti kod ovog recepta je to što vam je potreban samo jedan lonac! Može li jednostavnije i brže?

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja

8 sitno seckanih čenova belog luka

4 sitno seckanih fileta inćuna

1/4 do 1/2 kašičice crvenog bibera u zrnu

1 veći naseckani paradajz

3/4 šolje vode

1/2 kašičice soli

špageti

1/2 šoljice grubo seckanih maslina

1/3 šoljice grubo narezanih listova peršuna

1/4 šoljice grugo naseckanog kapra

Priprema:

Zagrijte ulje u loncu. Dodajte beli luk, inćune, biber u zrnu i kuvajte uz stalno mešanje otprilike minut. Dodajte paradajz, vodu i so. Nastavite kuvati. Smanjite plamen, dodajte špagete i kuvajte povremeno mešajući sve dok se testenina ne skuva, a sos zgusne, oko 12 minuta. Dodajte masline, kapar i pomešajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi dodajte još soli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr