1. Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Listove kelja isperite i isecite na trake. Blanširajte ga u kipucoj slanoj vodi 5 minuta, isperite i dobro ocedite.

2. Beli luk i bosiljak krupnije naseckajte pa ih sa orasima i malo ulja izmiksujte štapnim mikserom. Polako potom umiksujte ostatak ulja dok ne nastane gust zeleni sos. Na kraju umešajte parmezan i po želji posolite i pobiberite.

3. Isecite slaninu na tračice i ispržite da bude hrskava.

4. U širokom tiganju zagrejte maslac, pržite kelj 2-3 minuta. Posolite ga i pobiberite. Umešajte u njega oceđene rezance i dodajte pesto i slaninu.

5. Sve dobro promešajte, servirajte na tanjire i pospite narandanim parmezanom.


Sastojci:

400 g paste
200 g zelenih listova kelja
1 čen belog luka
1/2 vezice bosiljka
100 g oraha
100 ml ulja repice
2 kašike rendanog parmezana
1 kašika puter
so, biber
4 režnja mesnate slanine