NI BEŠAMEL MU NIJE RAVAN: Najkremastija pasta sa belim mesom - tajna je u posebnom sosu 

Kada želite da iznenadite svoju porodicu ukusnim jelom, napravite pastu u kremastom sosu sa piletinom.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Nema osobe koja bar jednom nedeljno ne obraduje celu porodicu kada kaže da sprema pastu. Ovo mediteransko jelo, rasprostranjeno je širom sveta, jede se u velikim količana i omiljeno je jelo mnogih. Najviše je vole deca i jedva čekaju dan kada će mama praviti baš to za ručak. Ovaj italijanski specijalitet napravljen od brašna i jaja, uglavom se kuva sa nekim sosom ili se prelije pa se zapeče u rerni za bolji i kremastiji ukus. Špagete, ravioli, makaroni, kaneloni, iako je izbor veliki, odluka je na vama, a ovoga puta za ručak ili večeru možete poslužiti testeninu sa piletinom i belim sosom u rerni koja će oduševiti baš sve.

Sastav:

  • 1 l vode
  • 300 g testenine
  • 600 g pilećeg filea
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 3 jaja
  • 50 g kačkavalja
  • majčina dušica, origano

Priprema: