AKO NEMATE PUNO VREMENA SPREMITE JESENJU PASTU: Bolonjeze sosu dodajte 2 tajna sastojka za bogatiji ukus

Makarone su idealan obrok za sve koji su u žurbi, a kada u klasičan bolonjeze sos dodate pečurke i grašak, dobićete savršeno jelo.

Printscreen/YT/The Perfect Refuge

Testenina je uvek odlično rešenje kada vam treba brzinski obrok. Italijani su poznati po svojoj kuhinji, a vi možete da kombinujete makarone sa sosom koji želite. Mi vam predlažemo da napravite umak koji liči na bolonjeze samo ima par sastojaka više, a to su grašak i pečurke. Garantovano će vam se dopasti. 

Sastojci:

  • 320 g makarona 
  • 1 čen belog luka
  • 300 g pečuraka 
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 200 g graška iz konzerve ili smrznutog 
  • 300 ml paradajz soka 

Priprema:

Skuvajte makarone, a mleveno meso propržite. Zatim dodajte seckane pečurke i beli luk. Promešajte, pa sipajte grašak iz konzerve i paradajz sok. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Dodajte i kuvane makarone i još 5 minuta ostavite na šporetu.