PAŠTA FAŽOL SA KOBASICAMA: Tradicionalno praznično jelo u još boljoj verziji, aromatično i savršeno za hladne dane!

Pašta fažol je tradicionalno novogodišnje jelo u Italiji, a u ovom receptu "tajni" sastojak su roštiljske kobasice!

YouTube/Food Wishes

Pašta fažol je jedno od omiljenih italijanskih jela, a tradicionalno se sprema za Novu godinu po mnogim selima jer se smatra da donosi sreću. Pošto je ovo tradicionalni recept, koji se sprema vekovima, priča o tome zašto bi trebalo da u Novoj godini donese sreću vremenom se izgubila, ali je mnoge porodice i dalje spremaju baš krajem decembra.

Sastojci su jednostavni, kao i u mnogim italijanskim jelima, a možete je u potpunosti prilagoditi svom ukusu raznim dodacima. Uvek se pravi od kratkih makarona, pasulja, paradajza i suvog mesa. U ovaj recept idu ukusne kobasice, pa će podsećati na krompir paprikaš!

Sastojci:

300 grama suvih makarona
Konzerva pasulja
200 grama blitve ili spanaća
Dve veće roštiljske kobasice
500 mililitara supe od kocke
Konzerva paradajza pelata
1 crni luk
Sušeni origano
So, biber
Parmezan

Priprema:

Ocedite pasulj, isecite luk na rebarca. U većem tiganju, propržite usitnjene kobasice dok ne porumene. Dodajte luk, pa suvu testeninu. Polako nalivajte supom, dok ne počne da krčka.

Začinite origanom, solju i biberom, i dodajte pasulj i paradajz. Krčkajte dok testenina ne bude al dente, pred kraj dodajte seckanu blitvu. Poslužite posuto parmezanom.