RECEPT ZA NAJSAVRŠENIJE TESTO: Evo kako da napravite pravu domaću picu od sastojaka koje imate kod kuće

Prava domaćinska pica sa odličnim testom za čije pečenje vam treba 15 minuta.

Testo za picu .png
Foto: Printscreen/YT/ Ricette dolce facili

Italijansku kuhinju svi obožavamo jer je poznata po pastama, pici, lazanjama... Sada i vi postanite majstor za pripremu pice tako što ćete napraviti savršeno testo. Dodatke možete da stavljate po vašoj želji, a mi smo vam u pripremi predložili šta možete da probate. Brzo i lako se pravi, a od ove količine testa dobićete 8 manjih pica.  

Sastojci:

  • 180 g brašna od durum pšenice 
  • 180 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • origano
  • 250 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte obe vrste brašna, pa dodajte so, šećer i origano. Promešajte i sipajte kvasac. Dodajte vodu i ulje, pa umesite testo. Opet malo nauljite testo i pokrijte, pa ostavite da odmara sat vremena. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10-15 minuta. 

Razvucite prstima kako biste dobili tanje krugove. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pomešajte pelat, kašiku maslonovog ulja i sipajte malo origana. Dobijenom smesom premažite testo. Preko stavite malo rendanog sira i mlevenog mesa ili šunke. Stavite masline i pospite origanom. Pecite na 250°C oko 15 minuta.