Lazanje su italijansko jelo koje mnogi vole, ali i izbegavaju da ga spremaju, jer zahteva strpljenje i pripremu bešamel sosa, što nekim domaćicama predstavlja gubljenje vremena. Međutim, i za to postoji rešenje - donosimo vam recept za lazanje sa piletinom koje ćete spremiti lako, a ukusnije su i sočnije od onih napravljenih po već, mnogima, poznatim receptima.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za lazanju
- 300 g pilećeg belog mesa
- 300 ml neutralne pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- 2 šargarepe
- 200 g trapista
- 100 ml kečapa
- so, biber
- origano
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve to začinite po ukusu. Začinjenu piletinu prodinstajte na ulju pet minuta. Nakon toga piletinu prelijte sa 200 ml neutralne pavlake koju ste pomešali sa kiselom pavlakom i pustite da se krčka dok se ne zgusne. Ostatak neutralne pavlake ostavite za kasnije. Pravougaonu vatrostalnu posudu premažite uljem i složite prvi red kora. Preko njih stavite fil od piletine i pavlake, prelijte malo kečapa preko i postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Po vrhu prelijte ostatakom neutralne pavlake i obilno pospite narendanim trapistom. Prekrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite jos pet minuta da se uhvati korica.
Izvor: Stvar ukusa