Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA POČETNIKE: Kako napraviti savršen BEŠAMEL SOS!

RECEPT ZA POČETNIKE: Kako napraviti savršen BEŠAMEL SOS!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ovaj sos ima mnogo varijanti, a ovaj je idealan za mnoga jela.

Potrebno je:

  • 700 ml mleka
  • maslac 50 do 100 g
  • 50 g brašna
  • so i biber po ukusu
  • muskatni orašćić

Priprema:

Maslac istopite na tihoj vatri, nemojte preterivati sa količinom već maksimalno 100 g maslaca stavite.

Kad lepo počne da cvrči dodajte brašno, odmah krenite sa mešanjem. Najbolje mešati žicom jer se tad neće stvoriti grudvice. Pržite brašno oko 2 minuta, kad lepo peni, posolite i dodajte mleko. Ponovo mešajte. Dodajte biber.

Količina mleka zavisi od toga koliko želite da vam bude gust sos. Ako želite ređi stavite 50 g brašna i jedan litar mleka, ako želite gušći duplirajte brašno.

Na kraju kad je sos već gotov dodajte ako volite taj ukus i miris muskatni oraščić... Obavezno mešajte non stop. Nemojte da ga prekuvate.

Kad je gotovo sklonite sa vatre i polako ohladite pa probajte da vidite da li potrebno da se doda još začina ili soli.

Sos je gotov, uživajte u njegovom fenomenalnom ukusu.

https://youtu.be/y1V6GpnvxD0

Ovaj sos možete koristiti za pripremu mnogih jela a neke od njih izdvajamo za vas:

Najukusnije lazanje po tradicionalnom receptu

SUPER BRZE: Makarone sa mlevenim mesom iz rerne za 15 minuta

POSTAĆE VAM OMILJENO JELO: Zapečeni krompir sa jogurtom i mesom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Moja mala kuhinja

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti