Saće testenina je novi gastronomski hit na društvenim mrežama. Reč je o pomalo neobičnom receptu za pripremu rigatoni testenine koja se ređa poput pčelinjeg saća, a posebno će se dopasti gurmanima.
Jer, pored makarona, u ovo jelo idu još i pelat i meso, ali i dosta kačkavalja koji daje poseban ukus.
Sastojci:
- pakovanje rigatoni testenine
- 300 g kačkavalja
- 200 g pelata
- 300 g mlevenog mesa
- so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu, procedite je i ohladite. U okrugli kalup za kolače kome može da se skine prsten, uspravno ređajte svaki komadić testenine, pa napunite polovinom kačkavalja isečenim na štapiće. Preko testenine sipajte pelat, a onda i mleveno ili sitno seckano meso koje ste prethodno izdinstali i začinili po ukusu. Po želji možete dodati origano ili sveži bosiljak. Preko mesa obilno stavite ostatak izrendanog kačkavalj i pecite u rerni na 180 C dok se ne uhvati korica, nekih 15-20 minuta. Tokom pečenja pelat i meso će „potonuti“ između poređane testenine, kačkavalj u testenini će se rastopiti, a gornji sloj će postati hrskav. Izvadite posudu iz rerne, skinite obruč i secite testeninu kao tortu.
Izvor: Stvar ukusa