Karbonara pasta sa maslinama

Karbonara pasta je klasik koji svi vole i može da se sprema u različitim varijacijama, a u ovoj verziji se pravi sa maslinama.

Shutterstock

Sastojci:

  • 340 g špageta
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike ulja
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 380 g kuvane šunke, isečene na kockice
  • 8 traka slanine, isprženih
  • listovi bosiljka
  • 100 g maslina bez koštica
  • 60 g mlevenog parmezana

Recept za karbonara pastu sa maslinama:

Da biste napravili karbonara pastu sa maslinama prvo skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju i zatim ih procedite. U velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri, pržite beli luk 1 minut. Umešajte šunku i slaninu.

Dodajte špagete i bosiljaki sve dobro izmešajte. Sklonite sa vatre. Umešajte masline i mleveni parmezan. Ako volite ovakva jela, napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.

Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pikantna pasta sa piletinom  :intstagram/meg.ofitness

StvarUkusa/L.S.