1. Crni luk sitno iseckati i prodinstati na maslinovom ulju. Kada se “zacakli” dodati, na listiće, iseckan beli luk i brokoli koji ste usitnili na najmanje cvetiće.


Sastojci:

glavica brokolija

glavica crnog luka

2 čena belog luka

maslinovo ulje

so, biber

majčina dušica

2. Sve naliti vodom, ali voditi računa da potaž ne bude previše redak.

3. Pustiti da se krčka. Kada brokoli omekša, skloniti šerpu sa ringle, ubacite svežu majčinu dušicu, so, biber i sve izmiksati ručnim blenderom. Kada se napravi gusta homogena smesa, vratiti još malo na ringlu.

4. Pre služenja dodati malo balzamika i sveže majčine dušice za dekoraciju. Može se poslužiti i uz limun

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: hronokuhinja.rs