1. Uklonitesvu mast sa pilećih prsa i podelite ih po dužini, na trećine.
2. Stavite pileću supu, 2 šolje vode i biljni začin po želji u šerpu i pustite da proključa.
3. Kada proključa, stavite pileća prsa u šerpu i smanjite temperaturu. Pustite da se krčka oko 15 - 20 minuta ili više ukoliko piletina nije dovoljno skuvana.
4. Nakon toga, stavite piletinu u cediljku i ostavite da se hladi.
5. Dok se piletina hladi, isecite bosiljak na tanke trake, kao i mladi luk.
6. Kada se ohladi, iseckajte piletinu na sitne komade ili kockice i stavite ih u činiju srednje veličine.
6. U posebnoj činiji umutite majonez i mleko dok smesa ne postane homogena. Zatim u sve to stavite mladi luk, bosiljak i parmezan. Gotov dresing stavite u činiju sa iseckanom piletinom i dobro promešajte. Posolite i stavite sveže mleveni biber.
7. Salata može biti servirana odmah ili nešto kasnije, nakon što se ohladi.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus