1. Uklonitesvu mast sa pilećih prsa i podelite ih po dužini, na trećine.


Sastojci:

4 šolje kuvane piletine (sitno iseckane na kockice)

1/3 šolje mladog luka (iseckanog, može i 1/2 šolje)

3 kašike rendanog parmezana 

2 kašike fino iseckanog svežeg bosiljka

1 šolja majoneza

mleveni crni biber

so

2. Stavite pileću supu, 2 šolje vode i biljni začin po želji u šerpu i pustite da proključa.

3. Kada proključa, stavite pileća prsa u šerpu i smanjite temperaturu. Pustite da se krčka oko 15 - 20 minuta ili više ukoliko piletina nije dovoljno skuvana.

4. Nakon toga, stavite piletinu u cediljku i ostavite da se hladi.

5. Dok se piletina hladi, isecite bosiljak na tanke trake, kao i mladi luk.

6. Kada se ohladi, iseckajte piletinu na sitne komade ili kockice i stavite ih u činiju srednje veličine.

6. U posebnoj činiji umutite majonez i mleko dok smesa ne postane homogena. Zatim u sve to stavite mladi luk, bosiljak i parmezan. Gotov dresing stavite u činiju sa iseckanom piletinom i dobro promešajte. Posolite i stavite sveže mleveni biber.

7. Salata može biti servirana odmah ili nešto kasnije, nakon što se ohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs