Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna ruska salata

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Posna varijanta omiljene ruske salate se malo teže priprema od originalne salate, ali je jednako ukusna.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Skuvati u ljusci, oljuštiti i iseckati kilogram krompira, posebno oprati pola kilograma šargarepe, četvrtinu kilograma graška. Ocediti od vode koja se mo¬e koristiti za neku čorbu.


Sastojci:

1 kg krompira
1/2 kg šargarepe
1/4 kg graška
23 crvene paprike
34 kisela krastavčića
glavica belog luka
so, biber, mešavina začina
10 kašika sojinog brašna
200 gr senfa
sok od 1 limuna

2. Dodati seckane 23 crvene kisele paprike, 34 kisela krastavčića i sitno iseckanu glavicu belog luka, sve posoliti, pobiberiti, dodati vegetu, mirođiju.

3. Sve izmešati i dodati majonez pripremljen na ovaj način: 10 kašika sojinog brašna naliti hladnom vodom i napraviti masu kao za palačinke od koje se skuva kašica. U prohlađenu kašu dodati 200 g senfa, sok od 1 limuna, kašiku vegete i dobro umutiti. Ukrasiti po želji.

SAVET: Umesto ovako pripremljenog majoneza, možete kupiti i gotov posni majonez.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti