Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salate i predjela

Predjelo savršenog preseka: Rolat od mlevenog mesa i jaja

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Predjelo savršenog preseka: Rolat od mlevenog mesa i jaja

Izvor: Foto: Shutterstock

Ovaj rolat ne samo da je ukusan nego će biti i odlična dekoracija na stolu.

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

1 jaje

2 kašike prezli

1 kašičica mlevene crvene paprike

so

biber

suvi začin

peršun po ukusu

5-7 kuvanih jaja

Priprema:

Mleveno meso preručite u odgovarajuću posudu. Crni i beli luk iseckajte sitno, ili još bolje, izgnječite. Ja to najčešće ubacim u secko i bude fino ustinjeno. Dodajte mlevenom mesu, pa promešajte. Dodajte takođe i jedno jaje, zatim prezle i začine. Još jednom dobro promešajte da se sve fino sjedini.

Parče alu folije nauljite, pa preko nje rastanjite smesu od mesa, tako da dobijete pravougaonik. U sredinu poređajte jaja, pa lagano uvijte u rolat.

Lepo oblikujte rolat, tako da bude zatvoren sa svih strana, a zatim ga premažite uljem. Pecite potom na 200°C, nekih 20 minuta, opet u zavisnosti od vaše rerne. Gotov rolat ostavite da se prohladi, pa secite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: receptopedija.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti