Ovaj rolat ne samo da je ukusan nego će biti i odlična dekoracija na stolu.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 jaje
2 kašike prezli
1 kašičica mlevene crvene paprike
so
biber
suvi začin
peršun po ukusu
5-7 kuvanih jaja
Priprema:
Mleveno meso preručite u odgovarajuću posudu. Crni i beli luk iseckajte sitno, ili još bolje, izgnječite. Ja to najčešće ubacim u secko i bude fino ustinjeno. Dodajte mlevenom mesu, pa promešajte. Dodajte takođe i jedno jaje, zatim prezle i začine. Još jednom dobro promešajte da se sve fino sjedini.
Parče alu folije nauljite, pa preko nje rastanjite smesu od mesa, tako da dobijete pravougaonik. U sredinu poređajte jaja, pa lagano uvijte u rolat.
Lepo oblikujte rolat, tako da bude zatvoren sa svih strana, a zatim ga premažite uljem. Pecite potom na 200°C, nekih 20 minuta, opet u zavisnosti od vaše rerne. Gotov rolat ostavite da se prohladi, pa secite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus