Zamenite slatke bajadere fantastičnim ukusom slanih.

Potreban materijal:

500g pileceg belog mesa

300g šunke

300g kačkavalja

200g mariniranih šampinjona

5 jaja

200g kisele pavlake 20%mm

1 kašika ulja

2 kašike brašna

10g praška za pecivo

mešavina zacina

Priprema:

Meso obariti posebno u posoljenoj vodi, ocediti od tečnosti, ohladiti i sitno naseckati. Šunku iseći na rezance, kačkavalj izrendati na krupno rende, a šampinjone iseći na listiće. Tepsiju za pečenje dimenzija približno 30x20cm nauljiti i posuti brašnom. Barenim i iseckanim mesom prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima i preko složiti šunku i na kraju rendani kačkavalj. Umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i mešavinu začina po ukusu. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji. Preko staviti aluminijumsku foliju. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta. Ostaviti je da se skroz ohladi, poželjno je i u frižideru, kako bi se mogli seći lepi parčići.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: moje-grne.com