Zamenite slatke bajadere fantastičnim ukusom slanih.
Potreban materijal:
500g pileceg belog mesa
300g šunke
300g kačkavalja
200g mariniranih šampinjona
5 jaja
200g kisele pavlake 20%mm
1 kašika ulja
2 kašike brašna
10g praška za pecivo
mešavina zacina
Priprema:
Meso obariti posebno u posoljenoj vodi, ocediti od tečnosti, ohladiti i sitno naseckati. Šunku iseći na rezance, kačkavalj izrendati na krupno rende, a šampinjone iseći na listiće. Tepsiju za pečenje dimenzija približno 30x20cm nauljiti i posuti brašnom. Barenim i iseckanim mesom prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima i preko složiti šunku i na kraju rendani kačkavalj. Umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i mešavinu začina po ukusu. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji. Preko staviti aluminijumsku foliju. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta. Ostaviti je da se skroz ohladi, poželjno je i u frižideru, kako bi se mogli seći lepi parčići.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus