Pored caciki i tirokafteri namaza, ovo je još jedan od popularnijih u grčkoj kuhinji. Odlično ide uz giros, ražnjiće i grčki pita hleb. Pravi se jednostavno i brzo, a može da traje i nekoliko dana, ukoliko ga pravilno čuvate.

Sastojci:

  • 225 g feta sira
  • pola šolje običnog grčkog jogurta
  • 1 kašičica grčkog začina
  • 1 čen belog luka, seckani
  • 3/4 kašičice rendane limunove korice
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Fetu izdrobite, pa zajedno sa grčkim jogurtom, začinima, belim lukom i limunovom koricom izblendajte u blenderu. Sipajte u činiju, pokapajte malo maslinovim uljem.

Šta da poslužite uz feta namaz?

Poslužite ga sa tostiranim pita hlebom ili grilovanim povrćem. Možete ga namazati i na tost ili staviti u sendvič.

Kako se čuva feta namaz?

Za najbolje rezultate, ovaj namaz treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 3 dana.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE