Tezge na pijacama su prepune jabuka različitih sorti, pa iskoristite to i napravite slatko. Pazite samo da plodovi budu zdravi, kako vam ne bi propala zimnica. Zato, kada čistite jabuke, vodite računa da voće ne sme da ima niti jednu tačkicu na sebi.
Sastojci:
- 3 kg jabuka
- 1,5 kg šećera
- 3 kašike limuntusa
- 1, 5 štapić vanile
- 1,5 šolja vode
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer i stavite da se kuva dok se ne dobije gusti sirup. Za to vreme jabuke očistite i iseckajte na male komadiće. Dodajte ih u sirup sa štapićem vanile. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju i dok se sirup ne zgusne. Na kraju se dodaje limuntus.
Gotovo slatko sipati dok je još vrelo u čiste tegle, zatvorite i odmah okrenite naopako.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus