Već je sredina oktobra i još malo kreće sezona slava, ali i praznici. Svi se radujemo druženju i dobroj klopi, pa ako ove godine slavite, na vreme osmislite vaš jelovnik. Najviše kreativnosti i mašte možete da pokažate praveći predjelo, a mi vam predlažemo da ispohujete šunku. Možda ne zvuči primaljivo, ali kada dodate sir i pečurke, napravićete jedno od najlepših predjela koje će odmah nestati iz tanjira. 

  • Sastojci:
  • šunka
  • 300 g pečuraka
  • 1 čen belog luka 
  • 1/2 crnog luka 
  • tvrdi sir
  • 2 jajeta
  • prezle
  • 30 ml belog vina 

Priprema:
U tiganju propržite sitno seckan crni i mleveni beli luk, pa dodajte seckane pečurke. Zatim sipajte belo vino i promešajte. Stavite šunku, preko parče sira i sipajte kašiku pečuraka. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Malo nauljite, pa pecite na 190°C oko 15 minuta. 

Pohovana šunka punjena sirom i pečurkama instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE