Meso koje grilujete na roštilju je ukusno kako god da ga napravite, a dovoljno je da ga služite samo sa salatama i umacima. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate ovaj tajlandski sos koji će svako meso učiniti ukusnijim. Njegov slatko, kiselo, ljuti ukus je specifičan i definitivno je nešto što trebate da probate, a baš se lako pravi. Uživajte!
- Sastojci:
- 10 ljutih papričica
- 4 čena belog luka
- 1/4 šolje azijskog ribljeg sosa
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 3 kašike sirćeta
- 2 kašike soka od limete
Priprema:
Paprike sitno iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, riblji sos, šećer, sirće i sok od limete. Dobro promešajte, a zatim zatvorite posudu i ostavite sa strane. Sačekajte da se šećer lepo otopi, a povremeno protresite činiju, otprilike na svakih 10 minuta. Kada sos bude spreman čuvajte ga u frižideru. Može da stoji do 3 nedelje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus