Meso koje grilujete na roštilju je ukusno kako god da ga napravite, a dovoljno je da ga služite samo sa salatama i umacima. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate ovaj tajlandski sos koji će svako meso učiniti ukusnijim. Njegov slatko, kiselo, ljuti ukus je specifičan i definitivno je nešto što trebate da probate, a baš se lako pravi. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 10 ljutih papričica 
  • 4 čena belog luka
  • 1/4 šolje azijskog ribljeg sosa
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 3 kašike sirćeta
  • 2 kašike soka od limete

Priprema:
Paprike sitno iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, riblji sos, šećer, sirće i sok od limete. Dobro promešajte, a zatim zatvorite posudu i ostavite sa strane. Sačekajte da se šećer lepo otopi, a povremeno protresite činiju, otprilike na svakih 10 minuta. Kada sos bude spreman čuvajte ga u frižideru. Može da stoji do 3 nedelje. 

Izvor: Stvar ukusa