Meso koje grilujete na roštilju je ukusno kako god da ga napravite, a dovoljno je da ga služite samo sa salatama i umacima. Ako volite da eksperimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate ovaj tajlandski sos koji će svako meso učiniti ukusnijim. Njegov slatko, kiselo, ljuti ukus je specifičan i definitivno je nešto što trebate da probate, a baš se lako pravi. Uživajte!
- Sastojci:
- 10 ljutih papričica
- 4 čena belog luka
- 1/4 šolje azijskog ribljeg sosa
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 3 kašike sirćeta
- 2 kašike soka od limete
Priprema:
Paprike sitno iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, riblji sos, šećer, sirće i sok od limete. Dobro promešajte, a zatim zatvorite posudu i ostavite sa strane. Sačekajte da se šećer lepo otopi, a povremeno protresite činiju, otprilike na svakih 10 minuta. Kada sos bude spreman čuvajte ga u frižideru. Može da stoji do 3 nedelje.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati
Pastirska pita sa mlevenim mesom i pire krompirom