Barbecue, barbikju ili roštilj sos Amerikanci korisite svaki put kada prave roštilj. On mesu daje drugačiji ukus, a možete da marinirate u njemu ili da ga služite kao umak. Meso će biti sočnije, lepiće se za prste, a različiti sastojci koje svi vole, ovaj čuveni umak čine tako posebnim. Ako volite začinjeniju hranu, možete da dodate i ljutu papričicu, kako bi bio pikantan.
Sastojci:
- 1 šolja kečapa
- 1/2 šolje senfa
- 1/2 šolje sirćeta
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice bibera
- 2 kašičice čilija u prahu
Priprema:
Pomešajte kečap, senf, sirće, šećer, beli luk u prahu, biber i čili u prahu. Stavite da se kuva dok ne proključa, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte u posudu i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus