Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVOMAJSKA GOZBA NE MOŽE DA PROĐE BEZ ROŠTILJ SOSA: Zaboravite na kupovni, napravite sami - meso je mekše i ukusnije

Autor Sanja Belinić

Barbecue ili roštilj sos se pravi brzo i lako.

 Kako se pravi barbecue sos Izvor: Shutterstock

Barbecue, barbikju ili roštilj sos Amerikanci korisite svaki put kada prave roštilj. On mesu daje drugačiji ukus, a možete da marinirate u njemu ili da ga služite kao umak. Meso će biti sočnije, lepiće se za prste, a različiti sastojci koje svi vole, ovaj čuveni umak čine tako posebnim. Ako volite začinjeniju hranu, možete da dodate i ljutu papričicu, kako bi bio pikantan. 

Sastojci:

  • 1 šolja kečapa
  • 1/2 šolje senfa
  • 1/2 šolje sirćeta
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičice bibera 
  • 2 kašičice čilija u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Pomešajte kečap, senf, sirće, šećer, beli luk u prahu, biber i čili u prahu. Stavite da se kuva dok ne proključa, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte u posudu i čuvajte u frižideru. 

Pogledajte

00:11
Kako se pravi roštilj sos
Izvor: TikTok/ vellacooks
Izvor: TikTok/ vellacooks

 Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti