Barbecue, barbikju ili roštilj sos Amerikanci korisite svaki put kada prave roštilj. On mesu daje drugačiji ukus, a možete da marinirate u njemu ili da ga služite kao umak. Meso će biti sočnije, lepiće se za prste, a različiti sastojci koje svi vole, ovaj čuveni umak čine tako posebnim. Ako volite začinjeniju hranu, možete da dodate i ljutu papričicu, kako bi bio pikantan.
Sastojci:
- 1 šolja kečapa
- 1/2 šolje senfa
- 1/2 šolje sirćeta
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice bibera
- 2 kašičice čilija u prahu
Priprema:
Pomešajte kečap, senf, sirće, šećer, beli luk u prahu, biber i čili u prahu. Stavite da se kuva dok ne proključa, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte u posudu i čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.