Bilo da ih spremate za prazničnu trpezu ili kao predjelo na nedeljnom ručku, rolnice su uvek odličan izbor.Rolnice od lisnatog testa sa paprikamaodličan su izbor za sve ljubitelje ovog povrća. Ovog vikenda smo pripremili rolnice od lisnatog testa i to sa 4 vrste sira. Služe se uz pikantni sos.
Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 15 g belog luka
- 80 g feta sira
- 100 g tvrdog sira
- 15 g peršuna
- 1 jaje
- 100 g parmezana
- Za sos:
- 1 jaje
- 10 ml sirćeta
- 10 ml čili sosa
- 10 ml kečapa
- 1/2 kašičice bibera
- 150 ml ulja
Recept za rolnice od lisnatog testa sa 4 vrste sira:
Lisnato testo razvucite oklagijom na pek papiru. Pomešajte krem sir i mleveni beli luk, pa premažite smesom testo. Izdrobite fetu, pa nju pospite preko smese sa belim lukom. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega pospite preko. Iseckajte peršun, pospite ga preko feta sira, pa urolajte punjeno testo. Isecite krajeve, a onda isecite ostatak na rolnice. Poređajte ih po plehu obloženom pek papirom. Premažite rolnice umućenim jajetom, pospite ih parmezanom u debljem sloju, pa pecite na 180°C oko 25 minuta. U međuvremenu u manjoj činiji pomešajte jaje, sirće, čili sos, kečap, so, biber i ulje. Umutite štapnim mikserom i služite uz rolnice. Predlažemo i pileće rolnice sa paradajzom i prezlama.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom
Najlakši posni slavski kolač
Domaće posne zemičke od crvenog sočiva
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica