Salata Božićni venac sa piletinom baš podseća na rusku salatu, ali je malo ukusnija i ima više sastojaka. Ako vam ostane piletine možete da napravite i najlepšu novogodišnju salatu sa dimljenom piletinom. Vreme je svečanih slavlja, a samim time i vreme pripremanja prigodnih jela koja krase naše svečane trpeze. Među njima, posebno mesto zauzima salata Božićni venac sa piletinom – pravi simbol topline, udobnosti i zabavnih trenutaka. Isprobajte ovaj ukusni prilog!
Sastojci:
- 350 g pilećeg filea
- 150 g tvrdog sira
- 4 jaja
- 2-3 kisela krastavca
- 3-4 krompira
- 2-3 čeri paradajza (za ukrašavanje)
- majonez
- sveža veza mirođije
Recept za salatu Božićni venac sa piletinom:
Pripremite krompir
Za salatu sa piletinom Božićni venac, prvo krompire skuvajte u slanoj vodi, ohladite, očistite i narendajte na krupno rende. Stavite na tanjir, prekrijte slojem majoneza odozgo.
Nastavite da ređate piletinu, kisele krastavce, majonez i jaja
Kuvan pileći file isecite na kockice, stavite na krompir, pospite sa malo crnog bibera (po želji), premažite majonezom. Kisele krastavce isecite na kockice, uklonite višak vlage, stavite na pileći file, premažite majonezom. Narendajte kuvana jaja na krupno rende, stavite na krastavce i premažite ih majonezom. Stavite rendani sir na jaja. Oko cele salate stavite sveže grančice mirođije, čeri paradjz presečen na pola i ukrasite salatu. Ostavite u frižideru 2-3 sata. Nakon toga poslužite salatu sa piletinom Božićni venac.
Saznajte kako se pravi HRSKAVA SALATA OD PEČENE PAPRIKE SA PINJOLIMA, FETOM I BOSILJKOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem