Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se pravi od testenine, ragu sosa i sira. Italijanske domaćice obično same mese kore za lazanje, ali jedna italijanska baka je otkrila mnogo jednostavniji recept. Reč je o lazanjama koje se prave sa palačinkama, a neverovatno su ukusne. Čak ne morate ni da kuvate ragu sos satima, jer se mleveno meso i paradajz sos spremaju odvojeno. Ako želite da probate nešto drugačije, mi vam predlažemo ovaj fantasitčan recept za lazanje

Sastojci:

  • 30-35 gotovih palačinaka
  • 200-300 g mocarele
  • 200 g parmezana 
  • 600 g mešanog mlevenog mesa 
  • 1/2 crnog luka 
  • 2-4 lista svežeg bosiljka
  • puter 
  • 1 l soka od paradajza 
  • 1 jaje
  • 3-4 kašike mleka

Recept italijanske bake za lazanje sa palačinkama:

16:53
Korak 1

Napravite nadev

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a onda dodajte i mleveno meso. Kada se isprži sklonite sa strane. Paradajz sos krčkajte dok se malo ne zgusne, a onda ostavite da se dobro ohladi. Mocarelu iseckajte, a parmezan ako imate svež izrendajte. Takođe, možete da koristite parmezan u kesici. U tanjiru umutite jaje sa mlekom. 

16:55
Korak 2

Umesto kora koristite palačinke

Ako do sada niste pravili palačinke, onda isprobajte naš recept uz koji vam uspevaju iz prvog puta

16:55
Korak 3

Napravite lazanje 

Tepsiju premažite puterom, pa poređajte palačinke koje ste umočili u smesu od jaja po dnu i ivici. Sipajte preko paradajz sos, zatim poređajte mocarelu i pospite parmezan. Nakon toga sipajte proprženo mleveno meso. Zatim ponovo poređajte palačinke koje ste umočili u smesu od jaja. Tako ređajte sve dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju zatvorite palačinkama koje vire iz tepsije i jednom palačinkom koju ste odvojili sa strane. Premažite paradajz sosom. Nožem zasecite na par mesta i tu sipajte preostalu smesu sa jajima, a na vrh stavite još malo seckane mocarele. Pecite u rerni na 180°C oko sat vremena. 

Pročitajte i ovo: Lazanje sa špagetama

BONUS VIDEO: 

TikTok/recipebyanne Lazanje u jednoj posudi

(StvarUkusa/S.B.)