Mafini sa čvarcima se prave jednostavno, uz malo svinjske masti i čvaraka dobićete ukusne zalogaje, kojima će ukućani da se oduševe. Za predjelo će vam možda biti interesantan i šareni slani rolat. Mafini sa čvarcima su kalorični i vanvremenski ukusni, pa obavezno pogledajte kako se prave i isprobajte recept!

Sastojci:

  • 1 supena kašika masti
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna
  • 130 grama brašna
  • 4 velika jaja
  • 65 g čavaraka
  • 1 supena kašika soli
  • 250 g zamrznutog zrna kukuruza
  • 100 ml mlaćenice
  • 1 supena kašika praška za pecivo
  • 60 g čili sosa
  • 125 g kukuruznog brašna

Recept za mafine sa čvarcima:

10:04
Korak 1

Zagrejte rernu, umitite jaja, mlaćenicu i svinjsku mast

Prvi korak u pravljenju mafina sa čvarcima je da zagrejete rernu na 200 stepeni. Podmažite kalup za mafine od 12 rupica. U činiji za mešanje umutite jaja sa mlaćenicom i svinjskom masti od čvaraka. Umešajte svež kukuruz. Umešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so. Mešajte testo dok se masa ne sjedini.

10:08
Korak 2

Ubacite čvarke, testo preko njih i pecite

Ubacite čvarke, rasporedite ih po kalupu. Sipajte testo u pripremljeni pleh. Pecite oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i malo ohladite. Prerežite mafine na pola i stavite u plitku činiju. Stavite dinstani grašak i šunku preko mafina. Prelijte čau čau. Ukrasite peršunom. Ovaj recept daje 12 mafina. Uživajte u ukusnim mafinima sa čvarcima!

Saznajte kako se prave PIKANTNI POSNI MAFINI

BONUS VIDEO:

Zdravi mafini TikTok/themodernnonna

StvarUkusa/L.S.