Naša poznata pevačica, Seka Aleksić, odavno je uplovila u kulinarske vode, obzirom da kuva još iz tinejdžerskih dana. Zna da spremi mnoga tradicionalna jela, ali ono u čemu najviše uživa su poslastice. Ona pravi sve, od komplikovanih do jednostavnih, a podelila je svoju tajnu i za savršene palačinke. Seka Aleksić se kune u ovaj recept i tvrdi da se palačinke neće zalepiti i da će biti vazdušaste.
U čemu je njena tajna?
Ona u testo za palačinke dodaje i vanilin šećera, a kako ona kaže bitno je da ga dodate u velikim količinama, a preporuka je nekih 3-4 kesice. Takođe, ako želite da palačinke imaju još lepši i bolji ukus dodajte i malo kokosa (dovoljno je 2-3 kašike). Ovo 2 sastojka su sve što vam je potrebno da palačinke uspeju.
U nastavku teksta donosimo vam regularan recept za palačinke u koji ćemo dodati i Sekina 2 tajna sastojka.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g brašna
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašika putera
- prstohvat soli
- 3-4 kesice vanilin šećera
- 2 kašike kokosa
Palačinke po receptu Seke Aleksić:
Umutite jaja, pa sipajte pola količine mleka i dodajte prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa sipajte preostalo mleko, kisleu vodu, ulje, istopljeni puter, so, vanilin šećer i kokos. Dobro sjedinite mikserom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odstoji nekih 20 minuta. Pržite palačinke u nauljenom tiganju.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
S.B.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese