Naša poznata pevačica, Seka Aleksić, odavno je uplovila u kulinarske vode, obzirom da kuva još iz tinejdžerskih dana. Zna da spremi mnoga tradicionalna jela, ali ono u čemu najviše uživa su poslastice. Ona pravi sve,  od komplikovanih do jednostavnih, a podelila je svoju tajnu i za savršene palačinke. Seka Aleksić se kune u ovaj recept i tvrdi da se palačinke neće zalepiti i da će biti vazdušaste.

U čemu je njena tajna? 

Ona u testo za palačinke dodaje i vanilin šećera, a kako ona kaže bitno je da ga dodate u velikim količinama, a preporuka je nekih 3-4 kesice. Takođe, ako želite da palačinke imaju još lepši i bolji ukus dodajte i malo kokosa (dovoljno je 2-3 kašike). Ovo 2 sastojka su sve što vam je potrebno da palačinke uspeju. 

U nastavku teksta donosimo vam regularan recept za palačinke u koji ćemo dodati i Sekina 2 tajna sastojka. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 ml mleka 
  • 200 ml kisele vode 
  • 1 kašika ulja 
  • 1 kašika putera 
  • prstohvat soli
  • 3-4 kesice vanilin šećera 
  • 2 kašike kokosa 

Palačinke po receptu Seke Aleksić: 

Umutite jaja, pa sipajte pola količine mleka i dodajte prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa sipajte preostalo mleko, kisleu vodu, ulje, istopljeni puter, so, vanilin šećer i kokos. Dobro sjedinite mikserom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odstoji nekih 20 minuta. Pržite palačinke u nauljenom tiganju. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO: 

Lažne palačinke od tost hleba instagram/fitwafflekitchen

S.B.