Crveni kupus je neophodan element slavskog tanjira, zahvaljujući svojoj slatkoći i kiselosti. Napravite ovaj osvežavajući prilog unapred i ponovo ga zagrejte pre serviranja. Možda će vam se dopasti i najbolja susam salata – idealna za slave. Salata od crvenog kupusa se začini estragonom, ili ako nemate, ubacite ruzmarin. Iznenadiće vas ukus!

Sastojci:

  • 750 g crvenog kupusa
  • 2 crvena luka
  • 1 kašika masti ili 1 kašika biljnog ili maslinovog ulja
  • 1 kašičica semena kima
  • 1 kašičica mlevene aleve paprike
  • 2 lovorova lista
  • 3 čena belog luka, narezana
  • 100 g oraha, narezanih na četvrtine, plus 2 kašike sirćeta
  • Malo lišća estragona

Recept za salatu od crvenog kupusa

15:30
Korak 1

Isecite kupus

Za salatu od dinstanog crvenog kupusa, prvo kupus isecite na četvrtine i uklonite jezgro, oljuštite luk i stavite i jedno i drugo u frižider dok ne budete počeli sa pripremom ostatka sastojaka.

15:33
Korak 2

Dinstajte kupus i luk

Sitno isecite kupus i narežite luk. Zagrejte mast ili ulje u velikom loncu na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i kuvajte 8 minuta dok ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući.

15:34
Korak 3

Dinstajte sa ostalim sastojcima

Umešajte kim, alevu papriku, lovorov list, beli luk, orahe i sirće. Uključite vatru na nižu do srednju i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući, dok crveni kupus i ostali sastojci ne omekšaju.

15:34
Korak 4

Servirajte

Kada budete spremni za serviranje, začinite po ukusu solju i biberom (možete dodati i malo viška sira ako mislite da je potrebno), a zatim umešajte listove estragona. Uživajte u salati sa dinstanim crvenim kupusom!

Pročitajte kako se prave rolnice sa sirom i šparglama

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow salata od mariniranih tikvica

StvarUkusa/L.S.