Crveni kupus je neophodan element slavskog tanjira, zahvaljujući svojoj slatkoći i kiselosti. Napravite ovaj osvežavajući prilog unapred i ponovo ga zagrejte pre serviranja. Možda će vam se dopasti i najbolja susam salata – idealna za slave. Salata od crvenog kupusa se začini estragonom, ili ako nemate, ubacite ruzmarin. Iznenadiće vas ukus!
Sastojci:
- 750 g crvenog kupusa
- 2 crvena luka
- 1 kašika masti ili 1 kašika biljnog ili maslinovog ulja
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica mlevene aleve paprike
- 2 lovorova lista
- 3 čena belog luka, narezana
- 100 g oraha, narezanih na četvrtine, plus 2 kašike sirćeta
- Malo lišća estragona
Recept za salatu od crvenog kupusa
Isecite kupus
Za salatu od dinstanog crvenog kupusa, prvo kupus isecite na četvrtine i uklonite jezgro, oljuštite luk i stavite i jedno i drugo u frižider dok ne budete počeli sa pripremom ostatka sastojaka.
Dinstajte kupus i luk
Sitno isecite kupus i narežite luk. Zagrejte mast ili ulje u velikom loncu na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i kuvajte 8 minuta dok ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući.
Dinstajte sa ostalim sastojcima
Umešajte kim, alevu papriku, lovorov list, beli luk, orahe i sirće. Uključite vatru na nižu do srednju i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući, dok crveni kupus i ostali sastojci ne omekšaju.
Servirajte
Kada budete spremni za serviranje, začinite po ukusu solju i biberom (možete dodati i malo viška sira ako mislite da je potrebno), a zatim umešajte listove estragona. Uživajte u salati sa dinstanim crvenim kupusom!
Pročitajte kako se prave rolnice sa sirom i šparglama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem