Salata od barenog povrća će biti naročito korisna kao prilog kod velikih i obilnih ručkova, božićnih i slavskih proslava. Možda će vam se dopasti i salata od kelja sa jabukama i brusnicama – dodatak slavskoj trpezi. Salata se priprema prženjem i bude gotova za desetak minuta. Evo kako da napravite salatu od barenog povrća!
Sastojci:
- 1 čen belog luka
- 2 crvene ljute paprike
- 200 g kuvanog povrća (kao što su spanać ili kupus)
- 300 g praziluka i crnog luka
- 300 g kuvanog tvrdog povrća (kao što su šargarepa i krompir)
- 2 kašike kokosovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica karija u prahu
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 3 kašike sušenog kokosa
- Sok od ½ limuna
- Šaka pečenih indijskih oraha
- Mala šaka listova korijandera, iseckanog
Recept za slatu od barenog povrća
Pripremite povrće
Za salatu od barenog povrća prvo izgnječite beli luk, naseckajte ljutu papriku, iseckajte povrće.
Pržite papričice i tvrdo kuvano povrće
Zagrejte kokosovo ulje u velikom tiganju, a zatim smanjite toplotu na srednju i dodajte senf. Potom dodajte listove karija, beli luk i većinu ljutih papričica. Pržite minut, a zatim dodajte praziluk i luk. Posle još jednog minuta, dodajte ostatke tvrdog kuvanog povrća poput krompira i šargarepe.
Dodajte varivo
Pržite nekoliko minuta da se zagreje, a zatim dodajte iseckano varivo, kurkumu i kokos. Poklopite, sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta strane.
Servirajte salatu
Prebacite smesu na tanjir za serviranje. Iscedite sok od limuna i na vrh stavite preostalu ljutu papriku, indijski orah i seckani korijander. Uživajte u salati od barenog povrća!
Pročitajte i kako se prave pečena jaja u sosu od pasulja
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno