Salata od barenog povrća će biti naročito korisna kao prilog kod velikih i obilnih ručkova, božićnih i slavskih proslava. Možda će vam se dopasti i salata od kelja sa jabukama i brusnicama – dodatak slavskoj trpezi. Salata se priprema prženjem i bude gotova za desetak minuta. Evo kako da napravite salatu od barenog povrća!

Sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 2 crvene ljute paprike
  • 200 g kuvanog povrća (kao što su spanać ili kupus)
  • 300 g praziluka i crnog luka
  • 300 g kuvanog tvrdog povrća (kao što su šargarepa i krompir)
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica karija u prahu
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 3 kašike sušenog kokosa
  • Sok od ½ limuna
  • Šaka pečenih indijskih oraha
  • Mala šaka listova korijandera, iseckanog

Recept za slatu od barenog povrća

14:39
Korak 1

Pripremite povrće

Za salatu od barenog povrća prvo izgnječite beli luk, naseckajte ljutu papriku, iseckajte povrće.

14:43
Korak 2

Pržite papričice i tvrdo kuvano povrće

Zagrejte kokosovo ulje u velikom tiganju, a zatim smanjite toplotu na srednju i dodajte senf. Potom dodajte listove karija, beli luk i većinu ljutih papričica. Pržite minut, a zatim dodajte praziluk i luk. Posle još jednog minuta, dodajte ostatke tvrdog kuvanog povrća poput krompira i šargarepe.

14:44
Korak 3

Dodajte varivo

Pržite nekoliko minuta da se zagreje, a zatim dodajte iseckano varivo, kurkumu i kokos. Poklopite, sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta strane.

14:44
Korak 4

Servirajte salatu

Prebacite smesu na tanjir za serviranje. Iscedite sok od limuna i na vrh stavite preostalu ljutu papriku, indijski orah i seckani korijander. Uživajte u salati od barenog povrća!

Pročitajte i kako se prave pečena jaja u sosu od pasulja

BONUS VIDEO

Posna salata sa povrćem Instagram/healthfitnessguide_

StvarUkusa/L.S.